Kompatibilní verze
Bolas de Berlim com manteiga de amendoim e molho de chocolate
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Creme de manteiga de amendoim
- 250 g leite
- 50 - 70 g açúcar
- 1 ovo
- ½ c. chá de extrato de baunilha
- 80 g manteiga de amendoim
- 35 g amido de milho
Bolas de Berlim
- 220 g açúcar
- 20 g fermento de padeiro fresco esfarelado
- 200 g leite
- 80 g manteiga
- 4 gemas de ovo
- 500 g farinha de trigo, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- Óleo de girassol q.b. p/ untar, pincelar e fritar
- 250 g água
Montagem e cobertura
- 100 g chocolate preto (70% cacau) cortado em pedaços
- 100 g leite
- 20 g manteiga
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 625 kJ / 149 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 18 g
- Tuk
- 7 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 32 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Brownies de café em forma de bigodes
1h 45 min.
Bolachas com recheio de chocolate e menta
1h 45 min.
Simit (argolas de pão turcas)
2 Std. 10 Min
Panquecas com creme de avelã
6h
Profiteroles
1 Std. 30 Min
Bolas de berlim com custard de baunilha
4h 20min
Cocktail de maracujá
5 Min
Mini éclairs de framboesa
3 Std.
Tortilhas mexicanas
1 Std. 20 Min
Chocolate quente de avelã
10 Min
Churros com chocolate quente
45 Min
Creme pasteleiro
15 Min