Zařízení & příslušenství
Housky bao se zbylým masem a omáčkou hoisin
Příprava 40min.
Celkový 1hod. 30min.
12 kusů
Suroviny
Housky bao
-
250 gramů hladká mouka plus na pomoučnění
-
¼ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
-
¼ čajové lžičky jedlé sody
-
½ čajové lžičky soli
-
1 špetka cukru
-
2 čajové lžičky instantního droždí10 gramů čerstvého droždí rozdrobeného
-
15 gramů mléka
-
125 gramů vody
-
sezamový olej na vymazání misky
Omáčka hoisin
-
2 stroužky česneku
-
150 gramů sójové omáčky
-
150 gramů arašídového másla
-
80 gramů třtinového cukru
-
40 gramů rýžového vinného octa
-
50 gramů sezamového oleje
-
2 čajové lžičky čínského koření 5 vůní
-
¼ čajové lžičky mletého kajenského pepře
-
2 špetky mletého černého pepře
Náplň
-
1 stroužek česneku
-
5 jarních cibulek - 2 cibulky (cca 30 gramů), na 3cm kousky, plus 3 cibulky, nakrájené na šikmé plátky, na ozdobu
-
sezamový olej na vymazání a na potření
-
300 - 400 gramů zbytků masa vařeného nebo pečeného, např. kuřecího, vepřového nebo hovězího, bez kůže a kostí, na kousky
-
300 gramů vody
-
½ salátové okurky nakrájené na hranolky (3 x 0,5 cm)
-
sušený koriandr na ozdobu
-
1 červená chilli paprička, čerstvá nakrájená na 5mm proužky
-
sezamová semínka na ozdobu
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 1 kus
Protein
11.9 g
Kalorie
923 kJ /
220 kcal
Tuk
8.7 g
Sacharidy
22.6 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
ZERO WASTE
8 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Zahradní focaccia
2hod. 10min.
Polentové koláčky (bez lepku)
1hod.
Fermentovaná mrkev
60hod. 30min.
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30min.
Kuřecí empanadas, dej si, co spořádáš
1hod. 45min.
Falafel v pita chlebu (r’gaif) s omáčkou tahini
1hod. 25min.
Čedarový dip s jalapeño papričkami
15min.
Krém z pečeného česneku
1hod. 5min.
Kuřecí galette s karamelizovanou cibulí
1hod. 55min.
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
1hod. 15min.
Šťavnatý salát Green Goddess plný síly
20min.
Coq au vin (kuře na červeném víně)
2hod.