Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 vejce
- voda, na ponoření sáčků
- 150 gramů zeleného chřestu, oloupaného (o délce max. 14 cm)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, drceného
- 1600 gramů vody (přibližně)
-
30
gramů citrónové šťávy (cca z půlky citrónu)
nebo 1 čajová lžička vitamínu C (kyseliny askorbové) - sůl, na ochucení
- pepř černý, mletý, na ochucení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 550 kJ / 132 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 2 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 0.5 g
- Sodík
- 81 mg
Alternativní recepty
Hovězí Stroganoff
1 Std.
Sous-vide kuřecí ballotine s omáčkou z červených paprik
2h 10min
Zelené fazolky s tymiánem
1 Std. 10 Min
Pomerančový dresink s kari
5min
Losos s fenyklovým salátem s jablky
1 Std. 20 Min
Špagety s chřestovou omáčkou
55min
Citrónové kuře s chřestem
40 Min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40 Min
Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
2 Std. 45 Min
Béarnská omáčka
20 min
Salát z květáku a brokolice, medový dresink, slunečnicová semínka
30 Min
Crêpes Suzette (palačinky podle Suzette)
35 Min