
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 vejce
- voda na ponoření sáčků
- 150 gramů zeleného chřestu oloupaného (o délce max. 14 cm)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku drceného
- 1600 gramů vody (přibližně)
-
30
gramů citrónové šťávy (cca z půlky citrónu)
nebo 1 čajová lžička vitamínu C (kyseliny askorbové) - sůl na ochucení
- pepř černý, mletý na ochucení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 132 kcal / 550 kJ
- Protein
- 7 g
- Tuk
- 10 g
- Sacharidy
- 2 g
- Vláknina
- 0.5 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Sodík
- 81 mg
Alternativní recepty
Pstruh v balíčku s cuketovými tagliatellemi
30min
Restované krevety
15min
Losos s fenyklovým salátem s jablky
1hod. 20min
Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem
35min
Raviolky ze salátové okurky s uzenou makrelou
30min
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1hod.
Penne se slávkami
1hod. 5min
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1hod. 5min
Hovězí svíčková ve slaninovém kabátku
50min
Omeleta s parmazánem
45min
Vepřová panenka s chřestem a bylinkovou omáčkou
1hod. 10min
Kachní prsa s pomerančovým zabaglione
2hod. 20min