Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chicken
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, each thigh cut into 8 pieces
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp sea salt
- 150 g natural yoghurt
- 120 g tandoori paste (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
Butter sauce
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 1 black cardamom pod
- 1 tsp fenugreek seeds
- 45 g ghee (see Tips)
- 180 g brown onion (approx. 1-2 onions), cut in quarters
- 20 g fresh ginger, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 tsp sea salt
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut in half (optional)
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g water
- 70 g cashews, plus extra to garnish
- 10 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves to garnish
- 40 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2177.5 kJ / 518.5 kcal
- Protein
- 30.9 g
- Sacharidy
- 15.3 g
- Tuk
- 36.3 g
- Nasycený tuk
- 16.2 g
- Vláknina
- 8.2 g
- Sodík
- 1095.3 mg
Alternativní recepty
Chicken korma with cashews
30 min
Korma spice blend
5min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Creamy beef curry
1h 15 min
Biryani-style rice
1h 5 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10 min
Lamb saag
1h 30min
Tandoori chicken
45 min
Beef rendang
6h 20min
Tandoori paste
5min