Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp sea salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste (see Tips)
- 120 g garlic cloves
- 80 g fresh ginger, cut into pieces
- 200 g extra virgin olive oil, plus extra to preserve
Tandoori chicken
- extra virgin olive oil, to grease
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g Greek yoghurt (see Tips)
- fresh mint leaves, to garnish
- lemon wedges, to serve
- chutney of choice, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1513.6 kJ / 360.4 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 23.4 g
- Nasycený tuk
- 7.7 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 688.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25 godz. 35 min
Chicken korma with cashews
30 Min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Tandoori chicken
45min
Chicken tikka masala
1h 10min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27h 20min
Korma spice blend
5 Min
Biryani-style rice
1h 5min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3h 5 min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min