Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kvass
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into wedges (approx. 8 wedges per beetroot - see Tips)
- 500 g water
- 2 tsp sea salt
- 3 garlic cloves
- 2 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 10 whole black peppercorns
Dressing
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches white pepper, to taste
Salad
- ¼ red onion
- 2 dill cucumbers, cut into halves (approx. 50 g)
- 1 green apple, cored and cut into wedges
- 10 g extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra to garnish
- dill cucumbers, cut into ribbons, to serve
- fresh dill sprigs, to serve
- bread of choice, toasted, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 997.9 kJ / 237.6 kcal
- Protein
- 4.7 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 13.6 g
- Nasycený tuk
- 2.5 g
- Vláknina
- 7.2 g
- Sodík
- 1323.8 mg
Alternativní recepty
Basil, avocado and hemp pesto
5 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15min
Gwinganna mushroom pâté
20min
Orange Marinated Olives
10 Min
Chai-spiced nut butter
15min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9h 50min
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4h 35min
Smashed pea and bean dip
30 Min
Sauerkraut
168hod. 35min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1h 10min
Traditional hommus
25h 5 min