![Kvass fermented beetroot salad Kvass fermented beetroot salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a0200d92-f088-4883-a186-bd18d9308819/Derivates/915cc09c-4211-4b98-a965-0df7ecc050a0.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kvass
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into wedges (approx. 8 wedges per beetroot - see Tips)
- 500 g water
- 2 tsp sea salt
- 3 garlic cloves
- 2 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 10 whole black peppercorns
Dressing
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches white pepper, to taste
Salad
- ¼ red onion
- 2 dill cucumbers, cut into halves (approx. 50 g)
- 1 green apple, cored and cut into wedges
- 10 g extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra to garnish
- dill cucumbers, cut into ribbons, to serve
- fresh dill sprigs, to serve
- bread of choice, toasted, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 997.9 kJ / 237.6 kcal
- Protein
- 4.7 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 13.6 g
- Nasycený tuk
- 2.5 g
- Vláknina
- 7.2 g
- Sodík
- 1323.8 mg
Alternativní recepty
Black tahini
20 Min
Dukkah
10 Min
Pear shrub
48 godz. 35 min
White bean dip with chimichurri
15 Min
Coriander pesto
5 Min
Pumpkin seed mix
40 Min
Fresh turmeric and ginger paste
20 Min
LSA
5 Min
Hemp and matcha overnight oats
6 Std. 5 Min
Turmeric, lemon and ginger tea
20 Min
Traditional hommus
25h 5 min.
Turmeric chicken bone broth (gut health)
2h