
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kvass
- 500 g raw beetroot peeled and cut into wedges (approx. 8 wedges per beetroot - see Tips)
- 500 g water
- 2 tsp sea salt
- 3 garlic cloves
- 2 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 10 whole black peppercorns
Dressing
- 2 sprigs fresh dill leaves only
- 100 g natural yoghurt
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches sea salt to taste
- 2 pinches white pepper to taste
Salad
- ¼ red onion
- 2 dill cucumbers cut into halves (approx. 50 g)
- 1 green apple cored and cut into wedges
- 10 g extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh dill leaves only, plus extra to garnish
- dill cucumbers cut into ribbons, to serve
- fresh dill sprigs, to serve
- bread of choice, toasted, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 237.6 kcal / 997.9 kJ
- Protein
- 4.7 g
- Tuk
- 13.6 g
- Sacharidy
- 21 g
- Vláknina
- 7.2 g
- Nasycený tuk
- 2.5 g
- Sodík
- 1323.8 mg
Alternativní recepty
Quark with pickled radish (Thermomix® Cutter, TM6)
4hod. 35min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25hod. 20min
Sweet and spicy nut butter
30min
Beetroot salad
10min
Rhubarb and ginger gin fizz
336hod. 10min
Hazelnut dukkah with fennel
50min
Pear mulled wine
30min
Spiced nut clusters
35min
Basil, avocado and hemp pesto
5min
Spiced roasted mixed nuts
25min
Baked artichoke dip
35min
Traditional hommus
25hod. 5min