Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Tart base
- 125 g unsalted butter, plus extra to grease
- 250 g self-raising flour
- 60 g caster sugar
- 1 egg
- 1 tsp natural vanilla extract
- 8 plums, cut into eighths, stones removed
Custard filling
- 1 orange, zest only, no white pith
- 40 g caster sugar
- 220 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
Serving
- caster sugar, to sprinkle (optional)
- cream or ice cream, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1256 kJ / 299 kcal
- Protein
- 4.7 g
- Sacharidy
- 29.1 g
- Tuk
- 18 g
- Nasycený tuk
- 11.1 g
- Vláknina
- 1.6 g
- Sodík
- 181.7 mg
Alternativní recepty
Classic Polish 'tort'
2 godz. 25 min
Five seed bread
1h 50min
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Apple frangipane tart
1 godz. 20 min
Quince crumble
1h 25min
"Little house" slice
6h 30min
Pear and chocolate frangipane
2 godz.
Chocolate and pear cake
1h 30min
Edna's lemon curd teacake
40min
Chocolate miso eclairs
1h 45min
Tropical upside down pineapple cake
1h 10min
Cherry and peach loaf
1 Std. 55 Min