Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Soufflés
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 10 g panko breadcrumbs
- 15 g hazelnuts, without skin, toasted
- 60 g unsalted butter
- 90 g plain flour
- 340 g milk
- 4 eggs, room temperature and separated
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 g wholegrain mustard
- 20 g Worcestershire sauce (see Tips)
- 50 g goats cheese
- 1 pinch grated nutmeg
- salt, to taste
- freshly ground pepper, to taste
Asparagus sauce
- 30 g unsalted butter
- 1 eschalot, cut into pieces
- 80 g leek, cut into pieces
- 250 g water
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 bunches asparagus stalks only, trimmed and cut into pieces
- iced water, for cooling
- 200 g pouring (whipping) cream
- 20 g fresh baby spinach (see Tips)
- hazelnuts, without skin, toasted and roughly chopped, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2110.4 kJ / 502.5 kcal
- Protein
- 16.4 g
- Sacharidy
- 18.6 g
- Tuk
- 40.4 g
- Nasycený tuk
- 22.6 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 560.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Smoked trout pâté
3h 15min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)
2h
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Café de Paris butter
25 Min
Pea and mint soup
20 Min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50min
Scallops with pea purée
25 Min
Gougères
55 min
Traditional crème brûlée
25h
Christmas tiramisu
24hod. 20min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15 Min