![Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2A4AAF00-0162-4541-AA4B-1D8C76C13A4C/Derivates/cbe0540d-994a-4b2e-b6c8-7994af661b2e.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Soufflés
- 100 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 10 g panko breadcrumbs
- 15 g hazelnuts, without skin, toasted
- 60 g unsalted butter
- 90 g plain flour
- 340 g milk
- 4 eggs, room temperature and separated
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 g wholegrain mustard
- 20 g Worcestershire sauce (see Tips)
- 50 g goats cheese
- 1 pinch grated nutmeg
- salt, to taste
- freshly ground pepper, to taste
Asparagus sauce
- 30 g unsalted butter
- 1 eschalot, cut into pieces
- 80 g leek, cut into pieces
- 250 g water
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 bunches asparagus stalks only, trimmed and cut into pieces
- iced water, for cooling
- 200 g pouring (whipping) cream
- 20 g fresh baby spinach (see Tips)
- hazelnuts, without skin, toasted and roughly chopped, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2110.4 kJ / 502.5 kcal
- Protein
- 16.4 g
- Sacharidy
- 18.6 g
- Tuk
- 40.4 g
- Nasycený tuk
- 22.6 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 560.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40 min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 Std. 30 Min
Orange liqueur zabaglione
15min
Cheese soufflés
30 min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 godz. 20 min
Lemon caper butter
10min
Traditional crème brûlée
25u.
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min