Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Caramel powder
- oil, to grease
- 250 g white sugar
- 20 g glucose
- 1070 g water
- 60 g unsalted butter, cut into pieces
- 10 g vinegar
Caramel crème brûlée centre
- 1 gold strength gelatine leaf (approx. 2 g)
- cold water, to soak
- 3 egg yolks
- 250 g thickened cream
- 1 tsp vanilla bean paste
Hazelnut dacquoise base
- 25 g caster sugar
- 40 g icing sugar, plus extra to dust
- 20 g hazelnuts, skin on
- 40 g hazelnuts, without skin
- 4 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
Duo chocolate mousse
- 4 egg yolks
- 70 g white sugar
- 50 g water
- 500 g pouring (whipping) cream
- 140 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 140 g milk chocolate, broken into pieces
Assembly
- oil, to grease
Glaze
- 8 gold strength gelatine leaves (16 g)
- cold water, to soak
- 170 g white sugar
- 160 g thickened cream
- 50 g white chocolate
- 160 g glucose
Chocolate decoration
- 100 g white chocolate, broken into pieces
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3061 kJ / 728.8 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 67.6 g
- Tuk
- 49 g
- Nasycený tuk
- 28.4 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 75.9 mg
Alternativní recepty
Bee sting cake
6h 50min
Panna cotta
6h 15min
Mixed berry pavlova stack
5h 30 min
Christy Tania's 20th Anniversary Show Stopper
72 Std.
Profiteroles
2h
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30h
Rum baba
3h
Mixed berry pavlova stack
5h 30 min
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Lemon meringue cupcakes
1h 30min
Traditional crème brûlée
25h
Golden baklava
25u. 25min