Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Korpus
- 4 bílky
- 130 gramů másla, na kousky
- 4 žloutky
- 250 gramů cukru krupice
- 120 gramů hrubé mouky
- 100 gramů bramborového škrobu, např. Solamylu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- pomerančová kůra z 1 pomeranče
- 40 gramů pomerančové šťávy, čerstvě vymačkané
- 250 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
Poleva
- pomerančová šťáva, čerstvě vymačkaná ze 2 pomerančů
- 100 gramů cukru moučky
- 1 pomeranč, střední velikost
- Nutriční hodnoty
- na 1 kousek
- Kalorie
- 2322 kJ / 555 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 69.6 g
- Tuk
- 27.3 g
- Vláknina
- 1.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Veselé rumové kostičky
50 Min
Borůvkové muffiny
45 Min
Rebarborové řezy s mandlemi a marcipánem
1 Std. 10 Min
Tvarohová buchta
12h 45min
Chlebová pivní polévka
30 Min
Mandarinkový dort s přelivem
45 Min
Karamelový fondán
15 Min
Čokoládový koláč s ořechy
1 Std. 30 Min
Domácí bulky
25 Min
Citrónová bábovka
2 Std.
Jablečný koláč
1 Std.
Jogurtová bábovka
1 Std. 40 Min