Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- 150 g Gruyère cheese or Swiss cheese, cut into cubes (3 cm)
- 300 g full cream milk
- 4 eggs
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g pouring (whipping) cream
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402.2 kJ / 333.9 kcal
- Protein
- 14.8 g
- Sacharidy
- 10.9 g
- Tuk
- 26.1 g
- Nasycený tuk
- 15.3 g
- Vláknina
- 0.3 g
- Sodík
- 413.2 mg
Alternativní recepty
Béarnaise sauce
10 Min
Grand Marnier® soufflé
1 Std.
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Berry mousse
5h
Sabayon
15 Min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 Std. 20 Min
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1 Std.
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Frangipane cake
1h 45min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Cherry clafoutis
1 godz. 5 min
Crème brûlée
7h