Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 12 sea scallops, fresh (approx. 18 oz)
- 2 ½ tbsp olive oil, lemon flavored, divided
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- water to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
nebo 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder) - water, to fill a bowl
- ice cubes
- 2 ½ tbsp unsalted butter, divided
- 2 oz white wine
- 3 garlic cloves, cut in halves
- 2 tbsp lemon juice
- 2 pinches lemon zest, grated
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, for garnish
- 1 pinch sea salt flakes, for garnish
- Nutriční hodnoty
- na 4 portion
- Kalorie
- 2380 kJ / 569 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 31 g
- Nasycený tuk
- 19 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 1.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Steamed Halibut with Romesco Sauce (Bill Yosses)
55min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1u.
Fillet with Rice, Almonds and Cranberries
1u.
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 min
Pulled Pork Burgers
4 godz. 50 min
Asparagus with Cashew Cream
20min
Clams in White Wine with Cilantro
25 min
Longevity Noodles
40min
Steak with Peppered Parmesan Sauce and Roquefort Potatoes
50min
Beef and Broccoli Sauté
30 min