![Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42417f95-2484-4b56-be35-b86908d72333/Derivates/7637a483-27ec-42a8-be83-86f619887b7c.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 12 sea scallops, fresh (approx. 18 oz)
- 2 ½ tbsp olive oil, lemon flavored, divided
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- water to fully submerge bags (not higher than the max. fill level)
-
1
oz lemon juice (approx. ½ lemon) (see Tip)
nebo 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder) - water, to fill a bowl
- ice cubes
- 2 ½ tbsp unsalted butter, divided
- 2 oz white wine
- 3 garlic cloves, cut in halves
- 2 tbsp lemon juice
- 2 pinches lemon zest, grated
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, for garnish
- 1 pinch sea salt flakes, for garnish
- Nutriční hodnoty
- na 4 portion
- Kalorie
- 2380 kJ / 569 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 31 g
- Nasycený tuk
- 19 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 1.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sous-Vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5 godz. 45 min
Shrimp Salad with Peaches in White Pepper Citronette
1 Std.
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 Std.
Shrimp & Crab Linguine
25 Min
Sous-vide Steak
1 Std. 30 Min
Shrimp in Garlic Sauce
25 Min
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1 Std.
Coconut Sautéed Shrimp
35 min
Beef Wellington (Ben)
10h 10 min
Steamed Shrimp
20 Min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 Min
Mixed Mushroom Sauté
30 Min