Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů šalotky, napůl
-
40
gramů pancetty, na kostičky (1 cm)
nebo 40 gramů anglické slaniny, na kostičky (1 cm) - 15 gramů extra panenského olivového oleje
-
130
gramů listů špenátu, spařeného, okapaného a nasekaného
nebo 130 gramů mraženého špenátu, sekaného, spařeného, okapaného a nasekaného - 320 gramů rizoto rýže (např. carnaroli, arborio)
- 50 gramů bílého vína
- 740 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- 20 gramů másla
- 20 gramů parmazánu, hoblinky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1749 kJ / 417 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 68 g
- Tuk
- 11.93 g
- Vláknina
- 1.15 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s krémovou rukolou
40 Min
Těstoviny orzo s lososem a špenátem
40 Min
Houbové rizoto s mascarpone
30min
Rizoto s kari a mrkví
30min
Milánské rizoto
30min
Rizoto s cuketou a sýrem feta
30min
Hráškové rizoto s pancettou
30min
Mušličky s dýní a slaninou
30min
Rizoto s dýní a taleggiem
45 Min
Houbové rizoto
40 Min
Penne se slaninou a zeleninou
35 min
Rajčatové rizoto s kuřecími prsy plněnými citrónem a ricottou
45 Min