Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Namáčení luštěnin a krup
- 70 gramů hrachu, sušeného, loupaného
- voda, na namáčení luštěnin a krup
- 70 gramů čočky
- 70 gramů fazolí, suchých, malých, bílých
- 70 gramů krup, velkých
Polévka
- 30 gramů mrkve, na kousky
- 30 gramů celeru, na kousky
- 30 gramů kořenové petržele, na kousky
- 130 gramů cibule
- 30 gramů másla
- 20 gramů hladké mouky
- 1200 gramů vody
- 2 vrchovaté polévkové lžíce dochucovací pasty, domácí, kuřecí
- ½ čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky sušené majoránky
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Protein
- 7.95 g
- Sacharidy
- 26.88 g
- Tuk
- 3.95 g
- Vláknina
- 2.78 g
Alternativní recepty
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13h 30 min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35min
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25min
Jáhlová polévka se zeleninou
35min
Kedlubnová polévka
35min
Fazolová polévka s klobásou
35min
Čočková polévka
1h 35min
Hrachová krémová polévka
25min
Dušená mrkev
20min
Zelňačka
25min
Pikantní fazolová polévka
11h
Bramboračka se sušenými houbami
30min