Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Namáčení luštěnin a krup
- 70 gramů hrachu, sušeného, loupaného
- voda, na namáčení luštěnin a krup
- 70 gramů čočky
- 70 gramů fazolí, suchých, malých, bílých
- 70 gramů krup, velkých
Polévka
- 30 gramů mrkve, na kousky
- 30 gramů celeru, na kousky
- 30 gramů kořenové petržele, na kousky
- 130 gramů cibule
- 30 gramů másla
- 20 gramů hladké mouky
- 1200 gramů vody
- 2 vrchovaté polévkové lžíce dochucovací pasty, domácí, kuřecí
- ½ čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky sušené majoránky
- ¼ čajové lžičky pepře, černého, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Protein
- 7.95 g
- Sacharidy
- 26.88 g
- Tuk
- 3.95 g
- Vláknina
- 2.78 g
Alternativní recepty
Kulajda
40 min
Dušená mrkev
20 min
Eintopf se zelím a kroupami
1 godz.
Hanácká trošková polévka
8h 55min
Hráškovo-mrkvová polévka
1 godz.
Pikantní fazolová polévka
11 godz.
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35min
Fazolový guláš s klobásou
11hod. 25min
Zelňačka
25 min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30 min
Čočková polévka
1 Std. 35 Min
Fazolová polévka s klobásou
35min