Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 3 cm)
Pastry
- 400 g plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp baking powder
- 200 g unsalted butter, chilled, cut into pieces
- 100 g cold water
Filling
- 2 onions (approx. 300 g), cut into quarters
- 50 g extra virgin olive oil
- 280 g fresh baby spinach leaves
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to season
- 1 pinch nutmeg
- 1 tsp sugar
- 200 - 250 g ricotta (see Tips)
Assembly
- 6 eggs
- 1 egg, beaten, to brush
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2448.8 kJ / 583 kcal
- Protein
- 18.3 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 36.4 g
- Nasycený tuk
- 18.7 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 672.8 mg
Alternativní recepty
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Filo spinach slice
55 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 Std. 20 Min
Texas White Bean Salad
15 Min
Soula's Spanakopita
1 Std. 35 Min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 Std. 5 Min
Leek and ham tart
1 Std. 55 Min
Ham and zucchini quiche
1h 45 min
Ricotta gnocchi
2h
Gnocchi
1u. 40min