Kompatibilní verze
Těstoviny v rajčatovo-bylinkové omáčce s masovými kuličkami
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů suché housky, na kousky
- 500 gramů mletého masa, míchaného, vepřového a hovězího
- 1 ½ čajová lžička soli
- 1 čajová lžička černého pepře, mletého
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- ½ čajové lžičky pálivé papriky
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 3 polévkové lžíce pažitky, nasekané
- 100 gramů mrkve, na kousky
- 100 gramů cibule, na čtvrtky
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů olivového oleje
- 600 gramů vody
- 400 gramů rajčat v plechovce, drcených
-
1
čajová lžička kuřecí dochucovací pasty
nebo 1 kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody), bio - 2 polévkové lžíce směsi bylinek, sušených např. (oregano, tymián, bazalka, majoránka)
- 300 gramů cukety, na plátky
- 180 - 200 gramů červené papriky, na proužky
- 150 gramů žampiónů, na plátky
- 250 gramů těstovin penne
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2389 kJ / 570 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 26 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krůtí špíz s rýží, zeleninovou omáčkou a kešu oříšky
2 Std. 45 Min
Koláč s dýní a sušenou šunkou
2 godz. 5 min
Krůtí sekaná s chorizem a bramborami
1 godz. 5 min
Rybí špízy s bramborami a paprikovou omáčkou
1 Std.
Krůtí roláda plněná pestem z červené řepy
2 Std. 30 Min
Filet z pangase s křenovo-hořčičnou krustou
1 godz. 5 min
Krůta na pomerančích s bramborami a kedlubnami
40 Min
Salát s trhaným kuřecím masem, batáty a brusinkovým dresinkem
1 Std.
Kubánské picadillo
50 Min
Mleté hovězí maso s paprikou a bramborami
55 Min
Kuřecí ragú se špenátovou rýží
1 Std.
Kuřecí kousky s paprikami a rýží
1 Std.