
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kachní prsa
- 2 kachní prsa, s kůží (cca 250 - 350 gramů, 3 cm silné)
- ¼ čajové lžičky soli
- ⅛ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 pomeranč malý, nejlépe bio, nakrájený na plátky (3-5 mm)
- 1850 gramů vody
-
1
rovná čajová lžička vitamínu C (kyseliny askorbové) v prášku
nebo 30 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané (z půlky citrónu)
Pomerančový zabaglione a podávání
- 40 gramů pomerančového džusu
-
½
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo ½ kostky zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - ⅛ čajové lžičky soli
- 2 špetky mletého bílého pepře
- 1 špetka mletého kajenského pepře
- 3 žloutky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 415 kcal / 1737 kJ
- Protein
- 30 g
- Tuk
- 30 g
- Sacharidy
- 4 g
- Vláknina
- 0.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Holandská omáčka
15min
Losos s fenyklovým salátem s jablky
1hod. 20min
Bylinkový olej
2hod. 5min
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1hod.
Losos s balzamikovým octem a cuketovými nudlemi
25min
Sous-vide kuřecí ballotine s omáčkou z červených paprik
2hod. 10min
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2hod. 20min
Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
2hod. 45min
Kuřecí stehna v teriyaki marinádě
2hod. 5min
Vepřová panenka ve slanině s barbecue máslem
1hod. 45min
Jemná kuřecí prsa à la sous-vide
1hod. 35min
Holandská omáčka
15min