Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 30 gramů čerstvého kopru, dle chuti
- 900 gramů vody
-
1
kostku zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
nebo 1 vrchovatou čajovou lžičku dochucovací pasty, domácí, zeleninové - 200 gramů brambora, na kousky (cca 2 cm)
- 250 gramů smetany
- 20 gramů hladké mouky
- 1 vejce
- 1 čajovou lžičku soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička octa (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 667 kJ / 159 kcal
- Protein
- 4.8 g
- Sacharidy
- 14.7 g
- Tuk
- 9.1 g
- Vláknina
- 0.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fazolová polévka s klobásou
35min
Špenátová polévka s vejci
35min
Valašská kyselica
45min
Koprová omáčka
20min
Rajčatová krémová polévka
30min
Pikantní fazolová polévka
11h
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30min
Čočková polévka
1 godz. 35 min
Fazolková polévka s koprem a vejcem
30min
Bílá zelná polévka se šťouchanými brambory
40min
Dušený špenát
25min
Mrkvová krémová polévka
30min