Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 gramů másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1000 gramů vody
- 2 kostky zeleninového bujónu
- ½ čajové lžičky soli
- 2 kusy kedluben, cca 250 gramů, očištěných, nakrájených na kostky
- 2 kusy mrkví, 2 menší mrkve, cca 200 gramů, nakrájených na kostky
- 20 gramů rýže
- 50 gramů mléka
- čerstvé petrželky, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 482 kJ / 115 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 17 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min
Jáhlová polévka se zeleninou
35 Min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30min
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 Min
Krémová květáková polévka
30min
Pórkový krém
40 min
Cuketová polévka se žampióny
30min
Polévka z růžičkové kapusty
45 min
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1 Std. 10 Min
Fazolková polévka
35 Min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35 Min