Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Na těstoviny
- 400 gramů špaget
- 1700 gramů vody, na těstoviny
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička soli
Boloňská omáčka
- 10 gramů oleje
- 50 gramů cibule, napůl
- 3 stroužky česneku
- 100 gramů mrkve, na kousky
- 70 gramů rajčatového protlaku
- 300 gramů hovězího masa, mletého
- ½ čajové lžičky červené papriky, sladké
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 3 špetky pepře černého, mletého
- 30 gramů vína bílého, suchého, červeného
- 500 gramů rajčat, napůl
- 1 čajová lžička cukru
- 100 gramů sýru, parmazánu, strouhaného, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 3335 kJ / 796 kcal
- Protein
- 39 g
- Sacharidy
- 115 g
- Tuk
- 19 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Roštěnky s bramborami
1 godz. 20 min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Těstoviny, vařené
20 min
Kuře a lá svíčková s knedlíkem
55 min
Špagety Carbonara
35 min
Kuře na paprice s těstovinami
45 min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1 godz. 30 min
Rajská omáčka
30 min
Bramborový guláš s párkem
40 min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h
Masové kuličky s rajskou omáčkou
45 min
Bramborová kaše
50 min