Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 240 gramů vody
-
10
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 1 čajová lžička instantního droždí (viz Tip) - 350 gramů chlebové pšeničné mouky, plus navíc na pomoučení
-
150
gramů chlebové žitné mouky
nebo 150 gramů hladké špaldové mouky - 100 gramů bílého jogurtu
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička medu
- 1 čajová lžička pečicího sladu
- 2 polévkové lžíce balzamikového octa
- olej, na vymazání
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 530.5 kJ / 126.8 kcal
- Protein
- 4.4 g
- Sacharidy
- 25.4 g
- Tuk
- 0.8 g
- Nasycený tuk
- 0.2 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 314.8 mg
Alternativní recepty
Brynzové halušky
55 min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 godz. 10 min
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1 godz. 40 min
Domácí chléb se zákysem
2 godz. 10 min
Kremrole
2 godz. 5 min
Mazanec
2h 15min
Chléb se semínky a cibulkou
1 Std. 50 Min
Tradiční chléb se semínky
1 Std. 50 Min
Portugalský chléb (Pão de água)
3 godz. 30 min
Hraběnčiny řezy
50 min
Podmáslový chléb
4u. 35min
Skládaný bylinkový chléb
1 godz. 20 min