
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 170 g manteiga cortada em pedaços pequenos (1-2 cm), previamente congelada
- 150 g farinha mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g água gelada
- 1 pitada de sal
- 400 g alho-francês cortado em rodelas (1 cm)
- 40 g vinho branco seco
- 500 g mexilhão fresco e limpo
- 300 g berbigão fresco e limpo
- 50 g natas c/ 30-40% de gordura
- 3 pitadas de pimenta branca
- 1 ovo p/ pincelar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 592 kcal / 2479 kJ
- Protein
- 16 g
- Tuk
- 42 g
- Sacharidy
- 33 g
- Vláknina
- 3.8 g
- Nasycený tuk
- 26 g
- Sodík
- 422 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ovinhos da Páscoa com lemon curd
25min
Lombinho de porco Wellington com puré de ervilhas e molho de champanhe
1hod. 15min
Rolos de alho-francês recheados com frango e noz
55min
Gratinado de couve-flor e ovos cozidos
35min
Tarte fechada de novilho
13hod. 30min
Soufflé de espinafres e espargos
1hod. 30min
Bolinhos de batata-doce com iogurte grego, salmão fumado e cebolinho - TM6
35min
Soufflé de alho-francês
1hod. 30min
Tarte de feta e espinafres
40min
Wellington vegetariano
2hod. 15min
Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos
3hod. 55min
Bolacha com morangos e chantilly
45min