Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pernil
- 1 pernil de porco fumado (1200 g aprox.)
- 1200 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 300 g osso de espinhaço ou suã
- 1 c. chá de mistura de pimentas em grão
- 1 c. chá de pimenta-da-Jamaica em grão
- 2 vagens de cardamomo
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 50 g aipo
- 100 g alho-francês
- 1 folha de louro
- 40 g farinha
- 15 g coentros, só as folhas
- 1 c. chá de sumo de limão
Batatas e maçã
- 1200 g batata nova cortada em gomos
- 35 g azeite
- 2 pés de alecrim
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g maçã cortada em gomos
- Coentros q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 4258.5 kJ / 1017.8 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Sacharidy
- 55.6 g
- Tuk
- 77.3 g
- Nasycený tuk
- 9.4 g
- Vláknina
- 8.4 g
- Sodík
- 685.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Barriga de porco assada com pera e cebola
12u.
Moussaka
1 Std. 10 Min
Massa de focaccia e pizza
Žádné hodnocení
Patê de bacalhau
2u. 20min
Sopa da pedra
1hod. 30min
Mini-rissóis de amêijoa
4 Std.
Guisado de vitela com pimento e batata
1 Std. 45 Min
Asas de frango 5 especiarias
45min
Sardinhas de escabeche
48 godz.
Arroz de porco com cinco especiarias
50min
Guisado de porco com puré de batata
9u.
Carne de vaca estufada com gnocchi
1hod. 30min