Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pernil
- 1 pernil de porco fumado (1200 g aprox.)
- 1200 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 300 g osso de espinhaço ou suã
- 1 c. chá de mistura de pimentas em grão
- 1 c. chá de pimenta-da-Jamaica em grão
- 2 vagens de cardamomo
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 50 g aipo
- 100 g alho-francês
- 1 folha de louro
- 40 g farinha
- 15 g coentros, só as folhas
- 1 c. chá de sumo de limão
Batatas e maçã
- 1200 g batata nova cortada em gomos
- 35 g azeite
- 2 pés de alecrim
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g maçã cortada em gomos
- Coentros q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 4258.5 kJ / 1017.8 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Sacharidy
- 55.6 g
- Tuk
- 77.3 g
- Nasycený tuk
- 9.4 g
- Vláknina
- 8.4 g
- Sodík
- 685.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sopa de beldroegas
40 min
Frango com ratatouille
1 Std.
Caldo verde
40 min
Bolo das 7 rosas
1h 45 min
Salada fria de noodles de soba e salmão - TM5
30 min
Folhados de salada russa
1 Std.
Abóbora espiralizada com salsicha, gorgonzola e noz - TM6
25 min
Empadão de javali
13 Std.
Pezinhos de porco de coentrada
1h 30min
Perna de borrego assada com batatas e molho de hortelã
3 Std.
Codornizes à serra do Montejunto
12h 50 min
Migas de batata à alentejana
45 min