Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bacalhau
- 1 pão saloio (700 g aprox.) (ver dica)
- 1 dente de alho
- 20 g salsa
- 25 g azeite
- 20 g bacon em cubos
- 150 g cebola cortada em oitavos
- 30 g pimento cortado em tiras
- 150 g repolho s/ núcleo duro, cortado em lâminas (1 cm aprox.)
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- 200 g camarão s/ casca, cortado em pedaços pequenos
Bechamel
- 500 g leite
- 40 g farinha
- 20 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
Ovos
- 6 ovos médios, frios
- Água até atingir a marca do 1 litro
- Nutriční hodnoty
- na 6 doses
- Kalorie
- 16091.2 kJ / 3845.9 kcal
- Protein
- 211 g
- Sacharidy
- 350.3 g
- Tuk
- 177.7 g
- Nasycený tuk
- 50.9 g
- Vláknina
- 33.6 g
- Sodík
- 7309.8 mg
Alternativní recepty
Bolo-rei de enchidos
2 Std. 30 Min
Peru de Natal com frutos secos
1ωρ. 30 λεπτ.
Canelones de Bacalhau à Algarvia
1 Std.
Quadrados para chocolate quente
2h
Empada de cabrito da Sara Lajas
13 Std. 20 Min
Bombons de morcela com maçã
40 min
Cuscuz de couve-flor
20 Min
Tarteletes de chocolate e noz pecan
1h 10 min
Sopa verde de olhos assustadora
30 min
Salada de frango com queijo de cabra
1 Std. 15 Min
Farinheira com crosta de pão alentejano e oregãos
35 Min
Curgetes recheadas com atum
1 Std.