Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 270 gramů staršího pečiva, nakrájeného na kousky (viz Tip)
- 200 gramů mléka
- 20 gramů čerstvé petržele, jen lístky
- 50 gramů cibule, napůl
- 15 gramů řepkového oleje, plus navíc na naolejování rukou
- 2 vejce
- ½ - 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 70 gramů hladké mouky
- 300 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 991.6 kJ / 236.8 kcal
- Protein
- 8.3 g
- Sacharidy
- 37.2 g
- Tuk
- 6.5 g
- Vláknina
- 1.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špekové knedlíky
50 min
Žampiónová krémová polévka
20min
Kuřecí noky do polévky
1 Std. 20 Min
Bramborová polévka s ořechovým pestem
50 min
Drožďové knedlíčky
30 min
Houskové knedlíky
50 min
Cibulová polévka
1h 10 min
Sváteční paštika ze tří druhů mas
2 Std. 10 Min
Bramboračka se sušenými houbami
30 min
Hráškový krém se šunkovými chipsy
30 min
Smetanová česneková polévka s bůčkem
35 min
Houskové knedlíky
50 min