Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pâté
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 shortcut bacon rasher (approx. 40 g), rind removed and cut into pieces
- 50 g butter, cut into cubes
- ½ tsp dried thyme
- ¼ tsp ground allspice
- 40 g Port
- 100 g chicken livers, washed and patted dry
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 40 g double cream
- 1 pinch ground ginger
White balsamic reduction
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns (see Tips)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
Jelly topping
- 1 gelatine leaf (titanium strength)
- 80 g Port
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1945.5 kJ / 463.2 kcal
- Protein
- 14.5 g
- Sacharidy
- 11.8 g
- Tuk
- 33.9 g
- Nasycený tuk
- 20.9 g
- Vláknina
- 0.7 g
- Sodík
- 630.7 mg
Alternativní recepty
Chicken liver pâté
2h 20min
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Smoked trout pâté
3h 15min
Pork and chicken terrine
3 Std. 20 Min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Parsnip and bean mash
25min
Peppercorn sauce
20 min
Crispy bread with tapenade
45 min
Walnut and blue cheese shortbread
1 Std. 20 Min
Creamed spinach
15min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min