Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 Beurre Bosc pears (see Tips)
- 300 g white wine
- 100 g water
- 1 tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- 100 g sugar
- 8 cardamom pods, slightly crushed
- 1 pinch saffron threads
- ½ cinnamon quill
- 1 pinch sea salt
- crème fraîche, to serve
- macadamia nuts, sugar coated, crushed, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1795.9 kJ / 429.3 kcal
- Protein
- 1.1 g
- Sacharidy
- 84 g
- Tuk
- 0.3 g
- Nasycený tuk
- 0 g
- Vláknina
- 6.5 g
- Sodík
- 70.2 mg
Alternativní recepty
Steamed pears with chocolate cardamom sauce
40min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Lemon caper butter
10 min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5 Std. 30 Min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50 Min
Pears in red wine
3h 20min
Blackberry vinegar chocolate truffles
17 Std.
Raspberry soufflés
1h 35min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 Min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min