
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 Beurre Bosc pears (see Tips)
- 300 g white wine
- 100 g water
- 1 tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- 100 g sugar
- 8 cardamom pods slightly crushed
- 1 pinch saffron threads
- ½ cinnamon quill
- 1 pinch sea salt
- crème fraîche to serve
- macadamia nuts sugar coated, crushed, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 429.3 kcal / 1795.9 kJ
- Protein
- 1.1 g
- Tuk
- 0.3 g
- Sacharidy
- 84 g
- Vláknina
- 6.5 g
- Nasycený tuk
- 0 g
- Sodík
- 70.2 mg
Alternativní recepty
Prawn bisque with lemon myrtle (Andrew Fielke)
55min
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5hod. 30min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)
2hod.
Pears in red wine
3hod. 20min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2hod. 30min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2hod. 10min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25hod. 15min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1hod. 10min
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Honey crème caramels
25hod. 55min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1hod. 10min