Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 raw beetroots (approx. 500 g), peeled and cut into pieces (2 x 3 cm)
- 4 garlic cloves, unpeeled
- 1 tsp cumin seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 tbsp olive oil
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp black tahini
- 50 g lemon juice
- 1 tbsp balsamic vinegar
- olive oil, for drizzling
- 2 tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into pieces
- Nutriční hodnoty
- na 555 g
- Kalorie
- 5917.8 kJ / 1414.4 kcal
- Protein
- 39.9 g
- Sacharidy
- 141.1 g
- Tuk
- 81.7 g
- Nasycený tuk
- 10.3 g
- Vláknina
- 38.4 g
- Sodík
- 1737.3 mg
Alternativní recepty
Falafel with beetroot hommus
20min
Tahini and Beetroot Dip
1h 15min
Miso corn purée with almond ricotta
3óra 20p
Rosemary and sea salt crackers
35min
Nut and seed butter
10p
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 Std. 35 Min
Green goddess pizza
1h 30min
Seeded tahini crackers
1h 10min
Traditional hommus
25 godz. 5 min
Sauerkraut
168 Std. 35 Min
Hommus dip
5 Min
Hommus
15 Min