Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 raw beetroots (approx. 500 g), peeled and cut into pieces (2 x 3 cm)
- 4 garlic cloves, unpeeled
- 1 tsp cumin seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 tbsp olive oil
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp black tahini
- 50 g lemon juice
- 1 tbsp balsamic vinegar
- olive oil, for drizzling
- 2 tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into pieces
- Nutriční hodnoty
- na 555 g
- Kalorie
- 5917.8 kJ / 1414.4 kcal
- Protein
- 39.9 g
- Sacharidy
- 141.1 g
- Tuk
- 81.7 g
- Nasycený tuk
- 10.3 g
- Vláknina
- 38.4 g
- Sodík
- 1737.3 mg
Alternativní recepty
Dukkah
25min
White bean dip with chimichurri
15min
Fermented beetroot and apple salsa
72 Std.
Traditional hommus
25 godz. 5 min
Coriander pesto
5 min
Seeded sheet crackers (Toddlers and beyond)
1h 30min
Sundried tomato hommus with crackers
1 godz. 15 min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Gwinganna nut and seed bread
3h 25 min
Tahini and Beetroot Dip
1 godz. 15 min
Falafel with beetroot hommus
20min
Hommus
15min