
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 raw beetroots (approx. 500 g), peeled and cut into pieces (2 x 3 cm)
- 4 garlic cloves unpeeled
- 1 tsp cumin seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 tbsp olive oil
- 400 g canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp black tahini
- 50 g lemon juice
- 1 tbsp balsamic vinegar
- olive oil for drizzling
- 2 tbsp fresh flat-leaf parsley leaves only, cut into pieces
- Nutriční hodnoty
- na 555 g
- Kalorie
- 1414.4 kcal / 5917.8 kJ
- Protein
- 39.9 g
- Tuk
- 81.7 g
- Sacharidy
- 141.1 g
- Vláknina
- 38.4 g
- Nasycený tuk
- 10.3 g
- Sodík
- 1737.3 mg
Alternativní recepty
Hommus
15min
Tahini
20min
Fermented beetroot and apple salsa
72hod.
Mushroom pâté
1hod. 15min
Lebanese-style hommus
13hod. 15min
Basil, avocado and hemp pesto
5min
Falafel with beetroot hommus
20min
Pumpkin hommus with green dippers (Toddlers and beyond)
50min
Dukkah
25min
Hommus dip
5min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Traditional hommus
25hod. 5min