Vejce s bylinkovou omáčkou a velikonočními sušenkami
TM6

Vejce s bylinkovou omáčkou a velikonočními sušenkami

5.0 (1 hodnocení)

Suroviny

Vejce

  • 6 vajec, středních (53-63 gramů), chlazených
  • vodu, k naplnění po značku 1 l

Velikonoční sušenky

  • 100 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
  • 100 gramů hladké mouky, plus extra na pomoučení
  • ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • ½ čajové lžičky římského kmínu
  • ½ čajové lžičky soli

Bylinková omáčka

  • 20 gramů čerstvé petrželky, pouze listy
  • 10 gramů čerstvé pažitky, nastříhané na kousky
  • 200 gramů crème fraîche, 15 % tuku
  • 30 gramů mléka
  • 20 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
  • 10 gramů agávového sirupu
  • ½ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky černého pepře, čerstvě umletého
  • 6 čajových lžiček kaviáru
  • 6 čajových lžiček čerstvé řeřichy

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
744 kJ / 177.8 kcal
Protein
8.3 g
Sacharidy
6.8 g
Tuk
13.2 g
Nasycený tuk
6.3 g
Vláknina
0.5 g
Sodík
258.3 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty