
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů vody
- 70 gramů másla, na kousky, plus navíc na vymazání
- 500 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučnění
- 10 gramů čerstvého droždí
- 1 čajová lžička cukru
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 50 gramů parmazánu, na kousky
- 150 gramů čerstvého špenátu
- 1 stroužek česneku
- 50 gramů pražených nesolených kešu ořechů
- 120 gramů extra panenského olivového oleje
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- salátové listy
- směs zeleniny (např. okurka, paprika, cuketa, žlutá paprika, olivy)
- 1 - 2 vejce, vařená natvrdo, na plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2801 kJ / 669 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 64 g
- Tuk
- 38 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Vláknina
- 4.2 g
- Sodík
- 506 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Domácí rohlíky
2sa 35 dk
Houskové knedlíky
50min
Majonéza
5min
Křupavý jogurtový chléb
3h
Jahodový džem
1h 5min
Domácí máslo se zakysanou smetanou
40min
Těsto na pizzu
1h
Podmáslový chléb
4 godz. 35 min
Jogurtové bulky se sezamem
1h 30min
Mleté maso
5min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15 min
Vejce obarvená na červeno-hnědo
55min