Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů vody
- 70 gramů másla, na kousky, plus navíc na vymazání
- 500 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučnění
- 10 gramů čerstvého droždí
- 1 čajová lžička cukru
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 50 gramů parmazánu, na kousky
- 150 gramů čerstvého špenátu
- 1 stroužek česneku
- 50 gramů pražených nesolených kešu ořechů
- 120 gramů extra panenského olivového oleje
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- salátové listy
- směs zeleniny (např. okurka, paprika, cuketa, žlutá paprika, olivy)
- 1 - 2 vejce, vařená natvrdo, na plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2801 kJ / 669 kcal
- Protein
- 17 g
- Sacharidy
- 64 g
- Tuk
- 38 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Vláknina
- 4.2 g
- Sodík
- 506 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ghí
2 godz. 10 min
Český chléb z žitného kvásku
15h 30min
Svítek do polévky
55 Min
Domácí máslo se zakysanou smetanou
40 min
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min
Mléčný chléb
2h 20min
Loupáky s mákem
1u. 30min
Hrášek do polévky
1 Std.
Domácí rohlíky
2 Std. 35 Min
Kešu krém
50 Min
Máslové houstičky
1 Std.
Domácí salko
2h