Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 140 gramů vody
- 300 gramů mouky na pečení atta na čapátí, nebo 150 gramů hladké chlebové mouky a 150 gramů celozrnné
- 30 gramů přepuštěného másla (ghí)
- 15 gramů olivového oleje
- 1 čajová lžička soli
Květáková náplň
- 1 snítka čerstvého koriandru
- 200 gramů květáku
- 1 stroužek česneku
- 5 gramů čerstvého zázvoru, na plátky (2 mm)
- 1 - 2 čerstvé chilli papričky, zelené, bez semínek
- 20 gramů přepuštěného másla (ghí), plus na smažení
- ¼ čajové lžičky kmínu
- ¼ čajové lžičky mletého kajenského pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Protein
- 7.6 g
- Sacharidy
- 34.1 g
- Tuk
- 12.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kokosový Dhal
20min
Lasagne se špenátovo ricottovou náplní
1 Std. 20 Min
Palačinky se žampióny a sójovou smetanou (bez laktózy)
2 godz. 5 min
Avokádovo-čočkové karbanátky s dipem ze zakysané smetany
1h 10 min
Batátové lívance s chilli salsou
40 min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Dal makhani
13 Std. 20 Min
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1 Std.
Paleo lasagne z batátů (bez mouky)
55 min
Indické kuře v jogurtu
1 Std.
Indický čočkový dahl
30 min
Kuřecí Pad Thai
20min