Zařízení & příslušenství
Indické placky paratha s květákem
Příprava 45min.
Celkový 1hod.
6 porcí
Suroviny
Těsto
-
140 gramů vody
-
300 gramů mouky na pečení atta na čapátí, nebo 150 gramů hladké chlebové mouky a 150 gramů celozrnné
-
30 gramů přepuštěného másla (ghí)
-
15 gramů olivového oleje
-
1 čajová lžička soli
Květáková náplň
-
1 snítka čerstvého koriandru
-
200 gramů květáku
-
1 stroužek česneku
-
5 gramů čerstvého zázvoru na plátky (2 mm)
-
1 - 2 čerstvé chilli papričky zelené, bez semínek
-
20 gramů přepuštěného másla (ghí), plus na smažení
-
¼ čajové lžičky kmínu
-
¼ čajové lžičky mletého kajenského pepře
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porci
Protein
7.6 g
Kalorie
1160 kJ /
277 kcal
Tuk
12.3 g
Sacharidy
34.1 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Indie
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Veganské čočkové palačinky
3hod. 40min.
Sicilské purpetti fúze
1hod.
Chléb z rýžové mouky (bez lepku)
1hod. 15min.
Červená thajská kari pasta
15min.
Kuřecí Pad Thai
20min.
Mini Paleo cupcaky z kokosové mouky (bez lepku)
40min.
Indické kuře v jogurtu
1hod.
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30min.
Hummus z červené řepy
10min.
Karibské kari
45min.
Palak Paneer
45min.
Thajské rybí karbanátky
1hod. 10min.