Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 140 gramů vody
- 300 gramů mouky na pečení atta na čapátí, nebo 150 gramů hladké chlebové mouky a 150 gramů celozrnné
- 30 gramů přepuštěného másla (ghí)
- 15 gramů olivového oleje
- 1 čajová lžička soli
Květáková náplň
- 1 snítka čerstvého koriandru
- 200 gramů květáku
- 1 stroužek česneku
- 5 gramů čerstvého zázvoru, na plátky (2 mm)
- 1 - 2 čerstvé chilli papričky, zelené, bez semínek
- 20 gramů přepuštěného másla (ghí), plus na smažení
- ¼ čajové lžičky kmínu
- ¼ čajové lžičky mletého kajenského pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Protein
- 7.6 g
- Sacharidy
- 34.1 g
- Tuk
- 12.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dal makhani
13h 20min
Čočková polévka s rajčaty
2h 5min
Indické kuřecí kari s chilli papričkou
25 min
Kokosový Dhal
20min
Placičky ze zelené čočky
1h 15 min
Veganéza - veganská náhrada majonézy
15min
Citrónové hummusové noky
Žádné hodnocení
Hrachové kebaby
13 Std. 30 Min
Falafel v pita chlebu (r’gaif) s omáčkou tahini
1hod. 25min
Salát z nových brambor s uzeným pstruhem
40min
Indický sýr panýr (Paneer)
4h 5min
Indický čočkový dahl
30min