Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 150 g leite
- 5 g fermento de padeiro seco
- 1 c. sopa de açúcar
- 280 g farinha tipo 65
- 55 g manteiga
- 1 gema de ovo
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 400 g água
- 5 ovos
- 500 g acelga cortada em pedaços
- 60 g cebolo (spring onion) cortado em rodelas
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 50 g mistura de ervas aromáticas frescas (cebolinho, salsa, funcho, estragão), só as folhas
- 150 g queijo-creme
- ½ c. chá de pimenta preta
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1512.5 kJ / 361.5 kcal
- Protein
- 10.5 g
- Sacharidy
- 37.4 g
- Tuk
- 19.9 g
- Nasycený tuk
- 9.1 g
- Vláknina
- 4.6 g
- Sodík
- 430 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pastéis de massa tenra
3 Std.
Folhados de Peru
Žádné hodnocení
Funcho assado com molho de tomate - Sopa de alface com croutons
1 Std. 30 Min
Mochis de sésamo preto
24h
Gelado no copo com molho de caramelo e crocante de chocolate
10 Std. 40 Min
Pãezinhos de ameixa com molho de ameixa
Žádné hodnocení
Crepes de frango e molho de espargos
45min
Crepes de alho-francês, cogumelos e bacon
1 Std. 45 Min
Canelones de bacalhau
1h
Sopa de vegetais com peru
40min
Embrulhos de couve-flor com salada de couve roxa
45min
Pastéis de massa tenra de alheira
35min