Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Massa
- 150 g leite
- 5 g fermento de padeiro seco
- 1 c. sopa de açúcar
- 280 g farinha tipo 65
- 55 g manteiga
- 1 gema de ovo
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 400 g água
- 5 ovos
- 500 g acelga cortada em pedaços
- 60 g cebolo (spring onion) cortado em rodelas
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 50 g mistura de ervas aromáticas frescas (cebolinho, salsa, funcho, estragão), só as folhas
- 150 g queijo-creme
- ½ c. chá de pimenta preta
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1512.5 kJ / 361.5 kcal
- Protein
- 10.5 g
- Sacharidy
- 37.4 g
- Tuk
- 19.9 g
- Nasycený tuk
- 9.1 g
- Vláknina
- 4.6 g
- Sodík
- 430 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Couves com ervilhas e azeite de ervas
40min
Almôndegas de Esmirna (kofte)
1h 5min
Chupa-chupas de morango
40min
Rolos primavera com legumes - TM6
1h
Bolachas folhadas finlandesas (Joulutorttu)
1h
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2h
Patê de feijão-verde
45min
Lombinho de porco Wellington com puré de ervilhas e molho de champanhe
1h 15min
Gelado de avelã com chocolate quente e chantilly
8j
Mini-rissóis de amêijoa
4h
Pastéis de massa tenra de borrego
2h
Migas de batata à alentejana
45min