Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 250 gramů pšenice špaldy
- 250 gramů mléka
- 20 gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
- 50 gramů másla, měkkého, na kousky
- 30 gramů cukru
- 250 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky soli
- máslo, na mazání
Maková náplň
- 50 gramů másla, změklého, na kousky
- 100 gramů máku
- 50 gramů cukru
- 1 vejce
Dokončení
- hladká mouka, na pomoučení
Barevné polevy
- 200 gramů cukru
- 30 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- potravinářské barvivo (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 456.7 kJ / 109.2 kcal
- Protein
- 2.6 g
- Sacharidy
- 17.4 g
- Tuk
- 3.6 g
- Nasycený tuk
- 1.6 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 35.2 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tvarohové koláčky (kynuté)
1h
Sníh z bílků
5min
Čokoládová poleva (Ganache)
20 min
Perníková bábovka s povidly a čokoládovou polevou
2h 5min
Perník s povidly
55 Min
Tvarohová buchta
12h 45min
Maková bábovka s citrónovou polevou
2u.
Drobenkový koláč s džemem a brusinkami
45 min
Mrkvové muffiny s vlašskými ořechy
45 min
Malinovo-čokoládový dort Pavlova
4h 40min
Jablečný závin
1h 20min
Vláčný kořeněný perník se zlatým sirupem
1h