Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů krupicového cukru
- 200 gramů másla
- 370 gramů hladké mouky
- 3 vejce
- 1 špetka soli
- 1 ½ čajové lžičky vanilkového cukru
- 125 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku
- 675 gramů mléka
- 150 gramů cukru
- 1 čajová lžička přírodního vanilkového extraktu
- 50 gramů kukuřičného škrobu
- 4 žloutky
- 60 gramů citrónové šťávy
- 1000 gramů vody
- 600 gramů jablek, bez stopky, s odříznutými konci (pokud jsou jablka velká, ořízněte je do takového tvaru, aby se vešla do otvoru ve víku)
- 5 gramů mleté vanilky
-
20
gramů mandlových lupínků
nebo 10 gramů moučkového cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2018.7 kJ / 482.5 kcal
- Protein
- 8.6 g
- Sacharidy
- 59.7 g
- Tuk
- 23 g
- Nasycený tuk
- 13.1 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 71.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vaječný likér z domácího salka
2hod. 20min
Loupání brambor (s krytem mixovacích nožů 2v1)
5 min
Špenátový quiche se žampióny
35 min
Salámová pizza se sýrovými okraji
1h 50min
Ovocná želé srdíčka
1h 15min
Mletá káva
5 min
Cereální tyčinky se špaldovými vločkami a kukuřičnými lupínky
40 min
Pavoučci a hádci z odpalovaného těsta
2 Std.
Černobílé sušenky
2 Std.
Sušená spiralizovaná jablka (křížaly) s čokoládovou ganache
6 Std.
Dlouho tažený vývar s low carb játrovými knedlíčky
8 godz. 30 min
Restované jablko (200 gramů)
15 min