Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 600 g mexilhão fresco e limpo
- 600 g amêijoa fresca e limpa
- 600 g berbigão fresco e limpo
- 500 g massa tipo tagliatelle
- 30 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 6 gemas de ovo
- 30 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 4 chalotas
- 400 g mistura de cogumelos cortados em quartos
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de tomilho-limão, mais q.b. p/ guarnecer
- 30 g vinho branco
- 210 g leite evaporado
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 3109 kJ / 743.1 kcal
- Protein
- 58.5 g
- Sacharidy
- 87.6 g
- Tuk
- 16.6 g
- Nasycený tuk
- 4.5 g
- Vláknina
- 4.6 g
- Sodík
- 1535.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Massa com atum e brócolos no forno
30min
Arroz carolino com refogado de alho
40min
Massa de camarão cajun com limão
30min
Papelotes de frango com cogumelos e massa pérola com couve kale
1u. 45min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1h
Salada, massa com carne guisada e sobremesa de chocolate de morango
35min
Esparguete à carbonara
30min
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50min
Arroz de cenoura
30min
Costeletas de porco com molho de café
40min
Pudim de bolo-rei
1h
Rolinhos de frango ao vapor com arroz de ervilhas
50min