
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorteig
- 50 g Wasser (lauwarm)
- 1 Stückchen frische Hefe erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Roggensauerteig
- 70 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 50 g Wasser
- 50 g Dinkelflocken
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 250 g Dinkelmehl Type 630 oder 700
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 10 g Butter
- Nutriční hodnoty
- na 9 Stücke
- Kalorie
- 1727 kcal / 7091 kJ
- Protein
- 56 g
- Tuk
- 19 g
- Sacharidy
- 310 g
- Vláknina
- 31.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bauernbrot
16hod. 15min
Buttermilchbrot
18hod.
Möhren-Körner-Brote
15hod.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20hod. 10min
Zwirbel-Graubrot
16hod.
Schweizer Rustico
25hod. 20min
Dinkelsemmerl
14hod. 30min
Müsliweckerl
15hod. 30min
Dinkelweckerl
23hod. 40min
Wachauer Laberl
15hod. 20min
Baguettes parisiennes
15hod. 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15hod. 40min