Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorteig
- 50 g Wasser (lauwarm)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Roggensauerteig
- 70 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 50 g Wasser
- 50 g Dinkelflocken
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 250 g Dinkelmehl Type 630 oder 700
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 10 g Butter
- Nutriční hodnoty
- na 9 Stücke
- Kalorie
- 7091 kJ / 1727 kcal
- Protein
- 56 g
- Sacharidy
- 310 g
- Tuk
- 19 g
- Vláknina
- 31.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Möhren-Körner-Brote
15u.
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Dinkelsemmerl
14h 30min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Dinkelweckerl
23h 40min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Wachauer Laberl
15h 20min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Müsliweckerl
15ωρ. 30 λεπτ.
Bauernbrot
16h 15 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Buttermilchbrot
18 godz.