Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Weizensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Quellstück
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 40 g Leinsamen
- 90 g Wasser
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 140 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 160 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz (7-9 g)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 4572 kJ / 1125 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 173 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 22.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Buttermilchbrot
18 Std.
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15h 20min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Möhren-Körner-Brote
15 godz.
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Oberländer
14 godz. 30 min
Dinkelweckerl
23 Std. 40 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min