
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La dacquoise à la noisette
- 230 g de sucre en poudre
- 150 g de blancs d'œufs (5 blancs env.)
- 30 g de farine de blé
- 75 g de noisettes en poudre
- 75 g de poudre d'amande
- 30 g de noisettes entières concassées
La crème mousseline au praliné
- 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 40 g de fécule de maïs
- 50 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 450 g de lait
- 100 g de pâte de pralin (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 90 g de beurre coupé en morceaux
- 200 g de crème liquide 35% m.g. très froide
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 630.9 kcal / 2632.5 kJ
- Protein
- 12.1 g
- Tuk
- 39.4 g
- Sacharidy
- 55.9 g
- Vláknina
- 2.4 g
- Nasycený tuk
- 15 g
- Sodík
- 94.1 mg
Alternativní recepty
Paris-Brest
3hod.
Praliné maison rapide
1hod.
Demi-sphère vanille-caramel
7hod. 30min
Gâteau mousse au praliné
13hod.
Petits choux tonka et craquelins vanille
1hod. 25min
Dacquoise
40min
Trianon
3hod.
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14hod.
Eclairs comme un Paris-Brest
1hod. 40min
Paris-brest
3hod. 10min
Choux craquelins au gianduja
17hod.
Choux craquelins à la vanille
1hod. 15min