Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La dacquoise à la noisette
- 230 g de sucre en poudre
- 150 g de blancs d'œufs (5 blancs env.)
- 30 g de farine de blé
- 75 g de noisettes en poudre
- 75 g de poudre d'amande
- 30 g de noisettes entières concassées
La crème mousseline au praliné
- 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 40 g de fécule de maïs
- 50 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 450 g de lait
- 100 g de pâte de pralin (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 90 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 2632.5 kJ / 630.9 kcal
- Protein
- 12.1 g
- Sacharidy
- 55.9 g
- Tuk
- 39.4 g
- Nasycený tuk
- 15 g
- Vláknina
- 2.4 g
- Sodík
- 94.1 mg
Alternativní recepty
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Paris-brest
3h 10 min.
Demi-sphère vanille-caramel
7 Std. 30 Min
Choux craquelins au gianduja
17h
Paris-Brest
3 Std.
Crème diplomate aux fruits
1h
Praliné maison rapide
1h
Dacquoise
40min
Choux craquelins à la vanille
1h 15min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 godz. 45 min
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14h