Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vejce
- 6 vajec, z chladničky
- vodu, k naplnění po značku 1 l
Celerovo-mrkvový salát
- 300 gramů celeru, na kousky (2 cm)
- 300 gramů mrkve, na kousky (2 cm)
- 100 gramů jogurtu, 3,5 % tuku
- 20 gramů majonézy
- 10 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 10 gramů medu
- 1 čajová lžička soli
- 2 špetky mletého bílého pepře
Skotská vejce
- 50 gramů šalotky, napůl
- 2 snítky čerstvé petržele, jen lístky
- 600 gramů hovězího masa, bez šlach, na kousky (3 cm)
- 2 vejce
- 15 gramů hořčice
- 70 gramů strouhanky
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého bílého pepře
- 20 gramů hladké mouky, na obalení
- 1500 gramů fritovacího oleje
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Protein
- 32.8 g
- Sacharidy
- 24.8 g
- Tuk
- 26 g
- Nasycený tuk
- 5.7 g
- Vláknina
- 3.3 g
- Sodík
- 742 mg
Alternativní recepty
Zapečené brambory s květákem a parmazánem
1h
Špagety s mletým masem a špenátem
30 min
Grilované kuře naplocho v pikantní marinádě s bramborami a koriandrovým dipem
4 Std. 30 Min
Kapustové karbanátky
50 min
Vepřová panenka sous-vide s houbovou omáčkou
1u. 50min
Vepřové v mrkvi
2h
Pečené bramborové příšerky
2u. 5min
Carpaccio z červené řepy s burattou (s krytem mixovacích nožů 2v1)
1h 30min
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1h
Čočkový salát
2u. 45min
Křupavá sekaná
1h
Guláš z vepřové panenky
40 min