
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g rodzynek
- 100 g żurawiny, suszonej
- 50 g rumu
- 100 g migdałów, ze skórką
- 150 g mleka
- 150 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowo 4 łyżki stopionego masła, do posmarowania ciasta
- 40 g drożdży świeżych pokruszonych
- 80 g cukru
- 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- 40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 40 g kandyzowanej skórki cytrynowej
- olej do natłuszczenia miski
- 300 g masy marcepanowej
- 3 łyżki cukru pudru do oprószenia ciasta
- Nutriční hodnoty
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 281 kcal / 1175 kJ
- Protein
- 5 g
- Tuk
- 13 g
- Sacharidy
- 35 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Sodík
- 42 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tort Sachera
3h 30min
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2h 45min
Brioszka „korona” z likierem
5h
Pierniczki Lebkuchen
4h
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5h 45min
Masa marcepanowa
1h 5min
Masa makowa z białego maku
30min
Przyprawa do piernika
5min
Piernik staropolski cz. II
98h
Kartofelki marcepanowe
1h 15min
Piernik staropolski cz. I
672h 30min
Marcepanowe batoniki
2h 40min