Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 240 g Möhren, in Stücken
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 25 g Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
- 385 g Wasser
- 60 g Zuckerrübensirup
- 290 g Roggenmehl Type 1150
- 410 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
- ¼ TL Brotgewürz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz
- Öl zum Einfetten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 599 kJ / 143 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 1 g
- Nasycený tuk
- 0 g
- Vláknina
- 4.8 g
- Sodík
- 252 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10min
Weizen-Dinkel-Brot
1h 30min
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3u.
Schwarz-Weiß-Brot
4h
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4h
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3u.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min