Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 800 gramů bílého zelí, bez košťálu, na kousky (cca 4 cm)
- 120 gramů mrkve, na kousky
- 60 gramů olivového oleje
- 40 gramů bílého balzamikového octa
- 1 - 2 polévkové lžíce citrónové šťávy, podle chuti
- 2 čajové lžičky krupicového cukru
- 2 čajové lžičky soli
- 3 - 4 špetky mletého černého pepře, podle chuti
- 2 čajové lžičky celého kmínu
- 12 vypeckovaných černých oliv, na plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 780 kJ / 186 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Salát z červeného zelí s gorgonzolou a fíky
10 min
Jablkovo - mrkvový salát
10 min
Salát 5 sekund
5 min
Coleslaw s Multifunkčním kráječem Thermomix®
10 min
Zelný salát s křenem
10 min
Salát z bílého zelí, mrkve a jablka
5 min
Salát Boleslaw
10 min
Zelný salát s bylinkami
10 min
Ruský salát z červené řepy
1j 10 menit
Salát z červené řepy s jablky a ořechy
10 min
Podzimní celerový salát
15 min
Celerový salát s rozinkami a vlašskými ořechy
1h 15min