Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 90 gramů máku
- 30 gramů neloupaných mandlí
- 4 jablka, oloupaná, bez jádřince, na půlky (600 gramů)
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
Těsto
- 200 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučnění
- 80 gramů cukru
- 90 gramů másla, na kousky
- 1 vejce
Náplň
- 2 vejce
- 100 gramů cukru
- 500 gramů polotučného tvarohu
- 200 gramů zakysané smetany, 20 % tuku
- 50 gramů oleje
- 1 sáček vanilkového pudingu
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
Drobenka a dokončení
- 80 gramů másla, na kousky
- 140 gramů hladké mouky
- 70 gramů cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 kousek
- Kalorie
- 2138 kJ / 511 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 27 g
- Vláknina
- 2.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cuketový koláč s vlašskými ořechy a datlemi
1 Std. 55 Min
Třešňový koláč s vanilkovým krémem
4 godz. 45 min
Mandlový drobenkový koláč s citrónovým krémem
55 min
Hruškový šlehačkový koláč
1hod. 35min
Dýňovo-jablečný koláč
3h
Rybízové řezy se sněhovou čepicí
1 Std.
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1 Std. 10 Min
Hruškový koláč
1 Std.
Švestkový koláč
1 godz. 40 min
Rebarborovo-jahodový koláč
1 Std.
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50 min
Rakouský makovec (bez lepku)
50 min