
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Berbere-kryderiblanding
- 1 teske spidskommen, stødt
- 2 teske korianderfrø
- 1 teske kardemommefrø
- 1 ½ teske bukkehornfrø
- ½ kanelstang
- 4 - 5 allehånde, hele
- 8 nelliker
- 1 ½ teske ingefær, stødt
- 5 g cayennepeber, stødt
- 1 teske hvidløgspulver
- 10 g sød paprika
- 5 g røget paprika, stødt
- 1 teske gurkemeje, stødt
- ½ teske muskatnød, stødt
Gryderet med linser (Misir wat)
- 100 g løg, hvide skåret i halve
- 60 g skalotteløg skåret i halve
- 2 fed hvidløg
-
150
g cherrytomater skåret i halve
nebo 150 g tomat skåret i halve - 50 g smør, usaltet skåret i mindre stykker
- 250 g røde linser, tørret (se tip)
- 500 g vand
-
1 - 1 ½
tsk med top grøntsagsbouillon
nebo 2 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l) - 15 g tomatpure
- ½ teske sukker
- 1 teske salt
- 1 laurbærblad, tørret
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 384.5 kcal / 1608.8 kJ
- Protein
- 18.3 g
- Tuk
- 12.5 g
- Sacharidy
- 55.5 g
- Vláknina
- 12 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Sodík
- 404 mg