Zařízení & příslušenství
Perníkový knedlík se švestkovou omáčkou
Příprava 25min.
Celkový 55min.
12 kusů
Suroviny
Perník na obalení
-
200 gramů perníku na strouhání, na kousky
Švestková omáčka
-
1000 gramů švestek vypeckovaných, napůl
-
60 gramů másla
-
300 gramů pomerančového džusu300 gramů čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
-
1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
-
1 balíček vanilkového cukru
-
½ čajové lžičky mleté skořice
-
1 polévková lžíce slivovice (volitelně)
Tvarohové knedlíky
-
120 gramů krystalového cukru
-
125 gramů másla pokojové teploty
-
325 gramů měkkého plnotučného tvarohu (v kostce)
-
3 vejce
-
500 gramů polohrubé mouky
-
12 švestek vypeckovaných
Obtížnost
střední
Nutriční hodnoty na 12 kusů
Protein
137 g
Kalorie
22835 kJ /
5437 kcal
Tuk
219 g
Vláknina
41 g
Sacharidy
740 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
První republika
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Švestková omáčka
43 min
Velikonoční pusinková hnízda
3 godz. 20 min
Energetické semínkové krekry
1 godz.
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1 godz. 30 min
Kynutý pletenec s ovocným rozvarem
3 godz. 20 min
Fenyklový likér
193 godz.
Dort Ametyst
4 godz.
Piškotový dort s hroznovým vínem a sektem
55 min
Kynutá bábovka s ořechy (bez cukru)
2 godz.
Party dort s mini lízátky
2 godz. 10 min
Švédský mrkvový dort
1 godz.
Kynutý knedlík s makovou náplní (Germknödel)
1 godz. 30 min