Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Perník na obalení
- 200 gramů perníku, na strouhání, na kousky
Švestková omáčka
- 1000 gramů švestek, vypeckovaných, napůl
- 60 gramů másla
-
300
gramů čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
nebo 300 gramů pomerančového džusu - 1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry (nejlépe z bio citrónu)
- 1 balíček vanilkového cukru
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- 1 polévková lžíce slivovice (volitelně)
Tvarohové knedlíky
- 120 gramů krystalového cukru
- 125 gramů másla, pokojové teploty
- 325 gramů měkkého plnotučného tvarohu (v kostce)
- 3 vejce
- 500 gramů polohrubé mouky
- 12 švestek, vypeckovaných
- Nutriční hodnoty
- na 12 kusů
- Kalorie
- 22835 kJ / 5437 kcal
- Protein
- 137 g
- Sacharidy
- 740 g
- Tuk
- 219 g
- Vláknina
- 41 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pudingové řezy se skořicí
1 Std. 50 Min
Angreštový crumble
1 godz.
Jablečný závin
1h 20min
Mramorové piškotové řezy s broskvovým krémem
4 Std. 30 Min
Tarte Tatin (obrácený koláč)
2 Std.
Kakaový dort se šlehačkovým krémem a banány
3h 20min
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2 Std.
Jablečný nepečený dort (Mokrý pes)
12h 20min
Žemlovka s tvarohem
1 Std. 30 Min
Piškotová roláda s citrónovým krémem
3 Std.
Kakaová roláda se šlehačkou
2hod. 31min
Žloutkové věnečky
1 Std. 30 Min