Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Krém
- 250 gramů krupicového cukru
- 50 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku
- 180 gramů bílé čokolády, na malé kousky
- 50 gramů másla, na kousky, pokojové teploty
- 100 gramů mascarpone
Korpus
- 150 gramů cukru
- 100 gramů hnědého cukru
- 250 gramů másla, na kousky, pokojové teploty, plus navíc na vymazání
- 1 vanilkový lusk, pouze vyškrábnutá semínka
- 6 vajec
- 200 gramů mléka
- 350 gramů hladké mouky, plus navíc na vysypání
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
Šlehačka a dekorace
- 400 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku, vychlazené
- 16 gramů ztužovače šlehačky
- 500 gramů směsi čerstvého ovoce, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2378.1 kJ / 568.4 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 61.5 g
- Tuk
- 33.8 g
- Vláknina
- 1.2 g
Alternativní recepty
Kremrole
2 godz. 5 min
Obláčková pečená vejce
20min
Kořeněné pomerančové kroužky
50 min
Bramborový salát s bylinkovou zálivkou vinaigrette
Brak ocen
Restovaná jablka (400 gramů)
15 Min
Čokoládový krém
8 min
Pečená mrkev s mátou a tymiánem (s krytem mixovacích nožů 2v1)
30 min
Bramborové spirálky s česnekovým dipem
45 min
Mandle v cukru
1 Std.
Salámová pizza se sýrovými okraji
1 Std. 50 Min
Tvarohový zebra koláč
1 Std. 15 Min
Buchty s povidly
2u. 20min