Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Krém
- 250 gramů krupicového cukru
- 50 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku
- 180 gramů bílé čokolády, na malé kousky
- 50 gramů másla, na kousky, pokojové teploty
- 100 gramů mascarpone
Korpus
- 150 gramů cukru
- 100 gramů hnědého cukru
- 250 gramů másla, na kousky, pokojové teploty, plus navíc na vymazání
- 1 vanilkový lusk, pouze vyškrábnutá semínka
- 6 vajec
- 200 gramů mléka
- 350 gramů hladké mouky, plus navíc na vysypání
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
Šlehačka a dekorace
- 400 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku, vychlazené
- 16 gramů ztužovače šlehačky
- 500 gramů směsi čerstvého ovoce, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2378.1 kJ / 568.4 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 61.5 g
- Tuk
- 33.8 g
- Vláknina
- 1.2 g
Alternativní recepty
Mletá káva
5 min
Kakaové bulky připravené v páře
3 Std.
Zelené vánoční stromečky
45min
Závin s červeným zelím a hruškami
2h 40 min
Rýžový dort se sladkou fazolovou pastou adzuki
Keine Bewertungen
Salát s chřestem, pistáciemi a mozzarellou
1h
Maracujovo-čokoládová ganache
3h 10 min
Zmrzlinové sendviče
Keine Bewertungen
Chilli čokoládová zmrzlina s whiskey sirupem
14h 20min
Citrónový sorbet
8h 30 min
Jáhlové vafle s dipem ze sušených rajčat a rukolou
50 min
Jáhlová kaše s jablky a hruškami
25 min