Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 gramů hrušek, zralých, oloupaných, na čtvrtky, bez jádřince (přibližně 6 hrušek)
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 200 gramů lískových ořechů
- 200 gramů hořké čokolády, na kousky
- 250 gramů másla, na kostičky
- 250 gramů krupicového cukru
- 4 vejce
- 1 špetka soli
- 1 vanilkový lusk, pouze vyškrábnutá dřeň
- 50 gramů mléka
- 180 gramů hladké mouky
- 20 gramů kakaa
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- moučkový cukr, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 38 g
- Tuk
- 27 g
- Vláknina
- 4.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mrkvovo pomerančová bábovka
1 godz. 40 min
Bavorské preclíkové bulky
4 Std. 30 Min
Tomův čokoládový koláč s třešněmi
1 godz. 40 min
Perníkový knedlík se švestkovou omáčkou
55 min
S jablkem v županu pochvalu dostanu
2h 45min
Čokoládový koláč
1 godz. 30 min
Skládaný chléb se sušenými rajčaty
1h 50min
Makovo-jablečný koláč
1 godz. 40 min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50min
Prezidentská bábovka
1h 5min
Dvoubarevné řezy s tvarohem
1 godz.
Dýňovo-jablečný koláč
3 Std.