Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů sušeného zeleného hrachu
- 1800 gramů vody, plus navíc na namočení
- 100 gramů mrkve, na kousky (2 cm)
- 80 kořenové petržele, na kousky (2 cm)
- 100 gramů celeru, na kousky (2 cm)
- 160 gramů cibule, napůl
- 1 sušený bobkový list
- ¼ čajové lžičky kuliček černého pepře
- 300 gramů uzeného masa, vepřového, na kousky (2 cm)
- 2 stroužky česneku
- ½ čajové lžičky sušené majoránky
- 100 gramů klobásy, na kolečka
- 15 gramů másla
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- krutony
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1560.5 kJ / 373 kcal
- Protein
- 20.5 g
- Sacharidy
- 15.7 g
- Tuk
- 25.6 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 4.8 g
- Sodík
- 582.3 mg
Alternativní recepty
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 min
Kvašáková polévka se zakysanou smetanou
30 min
Kapustnica
1 Std. 15 Min
Provensálská hrachová polévka s pistou
11u. 20min
Fazolová polévka s klobásou
35 min
Čočková polévka
1 Std. 35 Min
Krupicové noky
45 min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 min
Zelňačka
25 min
Selské bramborové placky se zelím
1 Std. 20 Min
Pikantní fazolová polévka
11 Std.
Hrstková polévka
10hod. 40min