Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vaječná omeleta
- 4 vejce
- 100 gramů plnotučného mléka
- ½ čajové lžičky soli, jemné
- 1 - 2 špetky muškátového oříšku, mletého
Špenátovo-bramborová polévka
- 80 gramů cibule, napůl
- 20 gramů oleje
- 40 gramů celeru
- 100 gramů mrkve, na kousky (2 cm)
- 200 - 250 gramů brambor, na kousky (2 cm)
- 80 gramů pórku, na plátky (1 cm)
- 800 gramů vody
-
1
vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - ¼ čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
- 1 čajová lžička soli, jemné, plus extra dle chuti
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře, plus extra dle chuti
-
250
gramů baby špenátu
nebo 250 gramů rozmraženého špenátu - 80 gramů smetany, jakéhokoliv typu, 30% tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 797 kJ / 191 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 11 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 2.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kedlubnová polévka s řeřichou
35min
Špenátová polévka s vejci
35min
Polévka zelená cuketová
30 Min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35min
Mrkvová krémová polévka
30 Min
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25min
Rajčatová krémová polévka
30 Min
Krémová zeleninová polévka
35min
Kedlubnová polévka
35min
Cuketová krémová polévka
25min
Pórkový krém
40 Min
Dýňová polévka
45 Min