Polévka z pečené dýně
TM5 TM6

Polévka z pečené dýně

4.8 (41 hodnocení)

Suroviny

  • 1000 gramů dýně Hokkaido, očištěné, na kousky
  • 40 gram olivového oleje, plus navíc na dýni
  • ½ čajové lžičky sušeného tymiánu, plus navíc na posypání dýně
  • ½ čajové lžičky rozmarýnu, sušeného, mletého, plus navíc na posypání dýně
  • 1 čajová lžička soli, plus navíc na posolení dýně
  • 100 gramů mrkve, na kousky
  • 10 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného
  • 90 gramů cibule, napůl
  • 1 čajová lžička kuřecí dochucovací pasty
    nebo 1 kostka drůbežího bujónu, bezlepkového
  • ½ čajové lžičky muškátového oříšku, nastrouhaného
  • 150 gramů plnotučného mléka
  • 650 gramů vody
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
469 kJ / 112 kcal
Protein
3.36 g
Sacharidy
17.2 g
Tuk
5.9 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty