Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 gramů dýně Hokkaido, očištěné, na kousky
- 40 gram olivového oleje, plus navíc na dýni
- ½ čajové lžičky sušeného tymiánu, plus navíc na posypání dýně
- ½ čajové lžičky rozmarýnu, sušeného, mletého, plus navíc na posypání dýně
- 1 čajová lžička soli, plus navíc na posolení dýně
- 100 gramů mrkve, na kousky
- 10 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného
- 90 gramů cibule, napůl
-
1
čajová lžička kuřecí dochucovací pasty
nebo 1 kostka drůbežího bujónu, bezlepkového - ½ čajové lžičky muškátového oříšku, nastrouhaného
- 150 gramů plnotučného mléka
- 650 gramů vody
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Protein
- 3.36 g
- Sacharidy
- 17.2 g
- Tuk
- 5.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tarte Tatin (obrácený koláč)
2 Std.
Ořechové rizoto s pečenými rajčaty
40 Min
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55min
Chřestová polévka se slaninovými chipsy
25 Min
Špagety s rajčaty a slaninou
35p
Zapečená dýně s čedarem
45 Min
Pórkový krém
40 Min
Polévka z máslové dýně s kokosovým mlékem
30min
Hráškové pesto s ricottou
10min
Krémová polévka s batáty a cizrnou
35p
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30min
Rajčatová krémová polévka
30min