
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 gramů dýně Hokkaido, očištěné, na kousky
- 40 gram olivového oleje plus navíc na dýni
- ½ čajové lžičky sušeného tymiánu plus navíc na posypání dýně
- ½ čajové lžičky rozmarýnu, sušeného, mletého plus navíc na posypání dýně
- 1 čajová lžička soli plus navíc na posolení dýně
- 100 gramů mrkve na kousky
- 10 gramů čerstvého zázvoru oloupaného
- 90 gramů cibule napůl
-
1
čajová lžička kuřecí dochucovací pasty
nebo 1 kostka drůbežího bujónu bezlepkového - ½ čajové lžičky muškátového oříšku, nastrouhaného
- 150 gramů plnotučného mléka
- 650 gramů vody
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 112 kcal / 469 kJ
- Protein
- 3.36 g
- Tuk
- 5.9 g
- Sacharidy
- 17.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Minestrone s pancettou
25min
Cuketová krémová polévka
25min
Losos v balíčku se sušenými rajčaty a kuskusem
35min
Plněné cukety s rajčatovou rýží
1h 40min
Cuketové lasagne se sýrem
1h
Cizrnová polévka s listovým špenátem
35min
Polenta se špenátem a sýrem
1h
Krémová polévka s batáty a cizrnou
35min
Quiche s chřestem a čerstvým kozím sýrem
1h 20min
Dýňová polévka
45min
Špenátová polévka s vejci
35min
Lilkové ragú s cizrnou
45min